Sweden

Printer-friendly version

 ACBS Sweden: avdelningen av Association for Contextual Behavioral Science

Affiliated 2012

Click Here to join the Sweden Chapter Mailing List

Styrelse 2019 (Board of Directors 2019)

Graciela Rovner Med Dr och fysioterapeut- President 
Thor Bengtsson psykolog -Treasurer and Vice-President
Marie Blom, psykolog och doktorand  - Member at large

MÖTEN:

2018: lunchmöte den 15 November i Köpenhamn i samband med Nordic ACBS. 

2018: vi har börjat med en ny modalitet, vi ska ha möte varje månad, fortfarande via Skype eftersom föreningen har ingen ekonomi för att bekosta våra resor ÄN! 

Styrelsemöte 30 april 2017
Spännande aktiviteter diskuterades! ACBS Nordic, ett anorlunda möte i Sevilla som du INTE vill missa, ett medlemsträff till hösten och maffiga nyheter som ska ut i medlemsbrevet... om du läser protokollet nedan för du lite försmak! Håll dig up-to-date!! och du, om du har projekt som du vill informera oss all om, kontakta någon av oss (du hittar oss där uppe!)
Läs och njut....

Årsmöte 2017
SvACBS har haft årsmöte för 2017. Det bjöds på spännade diskussioner, paneldebatt och föreläsningar. Du hittar mer program och föreläsingskopior här

Svenska mötet på ACBS World Conference Seattle 2016
Fredrik Livheim presenterade SvACBS och styrelsens arbete, på ACBS World Conference i Seattle. Du hittar åhörarkopiorna här

NYHETSBREV
Vi i svenska avdelningen av ACBS (föreningen för kontextuell KBT, t.ex ACT) har bestämt oss för att ge ut ett Nyhetsbrev 2 ggr per år. Här kommer vårt allra första nyhetsbrev som summerar mycket om vad som händer på området.

2017 Nyhetsbrev Juni här.

2016 Nyhetsbrevet här.

KLINISK MATERIAL

Smärtövning för barn
Du hittar Jenny Thorsell Cederbergs filmatiserade smärt (acceptans) övning för barn på SvACBS sida för kliniska hjälpmedel här

PAUS kortet- ett nytt svenskt stress- och symptomhanteringsverktyg
Du hittar det nyligen utvecklade verktyget på SvACBS sida för kliniska hjälpmedel här.

Svenska inspelade ACT mindfulenessövningar
Kroppsscanning, andningsvägen, utforska din smärta... Flera nya svenska inspelade ACT mindfuleness mp3 övningar finns nu tillgängliga på SvACBS sida för kliniska hjälpmedel här.

Fallkonceptualisera ACT som Steven Hayes!
Du hittar det svenska nyligen översatta materialet på SvACBS sida för kliniska hjälpmedel här.

___________________________________________________________________________________________________

SKALOR

Letar du efter svenska ACT skattningsskalor och formulär?
Här finns en sammanställning med svenska validerade ACT mätinstrument, samt referenser.

SvACBS
SvACBS är en dotterorganisation till ACBS. Du hittar föreninges stadgar här.  Du blir medlem i SvACBS genom att önska det när du blir medlem i ACBS. När du fyller i formuläret för att bli medlem var noga med att kryssa för Sverige under Desired Chapter Membership. Då kommer du med på vår mailinglista och får info om de aktiviteter som SvACBS håller i. Gå direkt till medlemsformuläret här.

Vad kostar det?
ACBS tillämpar en ”värderingsbaserad” medlemsavgift, dvs du betalar vad du själv tycker att ditt medlemskap är värt. Minsta avgift är dock 10 dollar för ett år. När du blir medlem i ACBS får du tillgång till hela ACBS hemsida där du hittar massor med information om ACT, RFT och kontextuell beteendevetenskap. När du är inloggad kan du även ladda ner instrument och annat som finns översatt till svenska på SvACBS sidor.

Contact Information
For comments or suggestions concerning this Swedish chapter webpage, please contact Graciela Rovner: graciela@actinstitutet.se
 

This page contains attachments restricted to ACBS members. Please join or login with your ACBS account.