Two Days Basic Training Course in ACT – Igor Krnetic, PhD, Zagreb, Croatia

Printer-friendly version
Jul 6 2019 - 10:00am - Jul 7 2019 - 6:00pm
Online/Phone: 
No
World Region: 
Europe
Croatia
-
Language: 
Босански/ Hrvatski/ Српски (Bosnian/ Croatian/ Serbian)
Igor Krnetic, PhD

KBT opcija - privatna psihološka praksa / Mindfulness centar, vl. Zagreb, vl.Dragica Barbarić, organizira Osnovni trening za primjenu Terapije prihvaćanjem i posvećenošću (eng. Acceptance and Commitment Therapy, ACT), najutjecajnijeg pristupa trećeg vala kognitivno-bihevioralnih terapija. Voditelj edukacije: prof.dr.sc. Igor Krnetić, psiholog, KBT, ACT i CFT terapeut.
Dvodnevni osnovni trening iz ACT-a predstavlja sveobuhvatan uvod u teoriju i intervencije ACT-a kojim se pokrivaju konceptualizacija slučaja iz ACT perspektive i način uporabe svih šest ACT procesa: prihvaćanje, defuziranje, puna svjesnost o sada-i-ovdje, kontekstualna perspektiva doživljavanja sebe, razjašnjavanje vrijednosti i posvećeno djelovanje.
Sadržaj treninga:
• uvod u način na koji se u ACT-u promatra ljudska patnja,
• neposredno iskustveno razumijevanje ACT intervencija i procesa,
• razumijevanje načina primjene ACT intervencija kroz tijek terapijskog tretmana.
Način rada:
Fokus će biti na osnovnim konceptima, osobnom doživljavanju i učenju praktične primjene u terapijskoj praksi. ACT tehnike bit će jasno objašnjenje, osobno doživljene i integrirane u proces terapije.
Posebna pažnja bit će posvećena biranju efikasnih reakcija na najčešće terapijske situacije, kriterija za usmjeravanje na lijevu ili desnu stranu heksafleksa i kako s punom svjesnošću kontinuirano praviti izbore tijekom terapijskog susreta. Iskustvene vježbe izvodit će se individualno, u parovima ili malim grupama. Ove vježbe će biti u službi terapeutovog iskustvenog razumijevanja načina uporabe pune svjesnosti (eng. mindfulness) i prihvaćanja (eng. acceptance) u svrhu mijenjanja klijentovog odnosa prema boli i patnji, te njegovog usmjeravanja posvećenom djelovanju u pravcu slobodno izabranih vrijednosti - onoga što mu je u životu važno.
Polaznici će nakon treninga znati:
1. Konceptualizirati anksioznost, depresiju i ljutnju iz perspektive ACT-a
2. Primijeniti ACT u svrhu pomaganja klijentima da promjene stare obrasce iskustvenog izbjegavanja (koje je prema ACT-u u korijenu emocionalnih poremećaja) i umjesto toga razvijanja punosvjesnog prihvaćanja sadašnjeg trenutka.
3. Upotrijebiti ključne intervencije za svaki od šest ACT procesa kroz didaktičku prezentaciju i osiguravanje neposrednog iskustva tijekom treninga.
4. Kombinirati ACT procese u svrhu maksimaliziranja ishoda tretmana.
Voditelj treninga je Igor Krnetić, doktor psiholoških znanosti, KBT, ACT i CFT terapeut. KBT u svom kliničkom radu primjenjuje od 2002. godine www.krnetic.com, a edukaciju i superviziju za primjenu kognitivno-bihevioralnih terapija provodi od 2007. godine www.centarzakbt.org. ACT primjenjuje od 2009. godine, a učio ga je od osnivača Stevena Hayesa, Kelly Wilsona i drugih. Do sada je proveo gotovo 30 treninga iz trećeg vala kognitivno-bihevioralne terapije.
Pisani materijali:
Svi polaznici će dobiti Priručnik za osnovnu razinu primjene ACT-a.
Certifikat: Svi sudionici će dobiti certifikat o 16 sati sudjelovanja na stručnom usavršavanju za primjenu ACT-a
ACT zajednica je odlučila ne određivati kriterija za proces certifikacije ACT terapeuta, odnosno ne određuje kriterij temeljem kojega bi edukator ili organizacija imali pravo proglašavati druge profesionalcima jer bi takav način educiranja bio zatvoreni proces. Umjesto toga tvorci ACT-a potiču profesionalce na stvaranje otvorene samokritične, uzajamno podržavajuće zajednice koja zajedno radi i gradi progresivnu psihologiju koja će moći bolje odgovoriti na izazove ljudske patnje. Edukatori ili organizacije izdaju certifikate o sudjelovanju u određenom ACT treningu sa brojem sati.
Trajanje:
Trening će trajati 2 dana, 06. i 07. srpnja 2019. godine:
-subota i nedjelja od 10-18 sati.
Broj polaznika:
Broj polaznika je ograničen, odabir će se vršiti prema redu prvenstva prijave.
Preporučeni uvjeti za sudjelovanje
1. Diplomirani/magistri psihologije
2. Specijalisti psihijatrije
3. Liječnici na specijalizaciji iz psihijatrije
4. Stručnjaci pomagačkih zanimanja koji su na edukaciji iz nekog psihoterapijskog pristupa i koji imaju iskustvo psihoterapijskog / savjetodavnog rada sa klijentima / pacijentima, te vladaju vještinama za izgradnju, održavanje i završavanje terapijskog odnosa i radnog saveza, procjenu, razumijevanje i formuliranje klijentovih problema prema nekom od terapijskih modela, primjenu odgovarajućeg raspona psihoterapijskih / savjetodavnih intervencija.
Mjesto održavanja
Trening će se održavati u Zagrebu, u prostoru Privatne psihološke prakse KBT opcija, Novakova 10.
Cijena treninga
Cijena dvodnevnog treninga iznosi 1.300,00 kn. U cijenu su uračunati: priručnik za osnovnu razinu primjene ACT-a, osvježenje tijekom trajanja treninga i izrada certifikata o sudjelovanju na bazičnoj razini treninga iz ACT-a u trajanju od 16 sati.
Način prijavljivanja
Javiti se na e-mail: info@kbt-barbaric.com do 28.06.2019. Po primljenom mailu poslat ćemo Vam prijavnicu kako biste ju ispunili te podatke za uplatu.
Izvršena uplata omogućava rezerviranje mjesta na treningu. Broj mjesta je ograničen.
Edukacija će biti prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj liječničkoj komori te Hrvatskoj komori socijalnih radnika.