ACT in Sweden

Printer-friendly version

The following text will be written in Swedish, if you want to know what is written, please learn Swedish or email one of the Swedish ACBS members. That can be a great way to get to know a Swede AND found out what I have written below!

Best Tobias

Hej Sverige och svenskar!

I Sverige pågår det såväl forskning som kliniskt arbete inom tredjevågens beteendeterapi. Både inom universitetsvärlden och i den kliniska vardagen appliceras ACT principer med framgång.

Sverige ordnade genom Psyckologpartners Wadström och Wisung den första världskongressen inom ACT/RFT och tredjevågensbeteendeterapi. Sedan dess har det ordnats 3 nationella ACT/RFT konferenser i Uppsala.

Vi har ett nätverk och ett svenskt hem på nätet www.ACT-Forum .se

Besök det gärna och starta diskussioner via mail-listan om det är något du funderar på.

Framtiden

I år kommer vi att ordna det som då blir ett 5 årsjubileum av ACT-konferenser i Sverige.
Datum som vanligt första helgen i december, 5-6. Vi avslutar med sedvanlig fest på lördagskvällen.

I år kommer vi att erbjuda ett antal ”lära-sig-lite-ACT-innan-konferensen-ws” så om du vill spendera tre dagar i Uppsala med tredjevågensbeteendeterapi så hjärtligt välkommen!

Kostnaden brukar vara 0:- och vi kommer troligen att ha det så i år igen. Därför kommer vi att behöva viss sponsring och hjälp att jobba. Tidigare år har Älvgårdens HVB ställt upp med stöd och även SWABA. Uppsala studenter är de som utgör största delen av arbetskraften men vi behöver all hjälp. Det är vår gemensamma konferens och det blir vad vi gör den till.

Vid frågor eller funderingar om ACT i Sverige, konferens eller annat välkommen att höra av dig.

Vänligen Tobias Lundgren
Email: Tobias.Lundgren@psyk.uu.se alt tel 070-6124555

Hej, alla ni som har tänkt att komma till den ACT konferens som jag annonserade om I uppsala i December blir nog besvikna av det här inlägget. Vi har i Uppsala kommit överens om att vänta med konferensen. Den kommer men vi har inte bestämt datum för den än.

Ser fram mot att se er alla intresserade då konferensen blir av. I annat fall så hoppas jag att vi blir många som åker på världskonferensen i Holland första veckan i juli.

VH Tobias